Pernah tak??

11w, Lepas makan meggi & fast food mesti rasa bersalah dgn baby? Walapun makan sekali sebulan je, tapi buah & ubat kk memang makan tiap hari tanpa miss ##firstmom

16 Balas

Sebelum ni pernah makan maggie masa mengandung 20weeks macamtu. Nak dibuatkan benda dah nak jadi kan , esoknya pergi check up kk untuk rutin setiap 2minggu (sebab stiker kuning😆) , sekali check bp naik memdadak + ada ketone dalam urine😅 Makan pulak sejenis tak beringat , tak sedar diri tu mengandung , makan sebungkus habis + perencah tomyam 2paket sekaligus😅 Nak kata apa , ulang repeat bp masih sama & takde tolak ansur , doktor kk tolak kita dekat wad terus. Tambah2 kita gdm on ubat & insulin. Masa mengandung ni memang susah nak kawal makan lagi2 kalau dah sangkut gdm. Masuk jela wad dengan redho & rehat lah puas2 dalam wad 8hari😁 Lepas dari tu , memang tak sentuh dah magie walaupun teringin sangat. Demi baby dalam perut , saya tahankan je & banyak makan sayur , ulam2 & buah jambu batu. Jambu batu best , boleh naikkan bacaan hb kita jadi cantik. Apa pun , kalau awak rasa was2 nak makan , amek rasa boleh lah. Jangan macam saya , balun tak ingat dunia😂 Hope awak & baby dipermudahkan semuanya ya🫶🏻

9mo ago

Aamiin aamiinn, semoga awak dan baby pun dipermudahkan segalanya😊❤️