PERUT MENGERAS

Normal ke kalau mengeras selang 5-10 minit. Means mengeras 3 minit lepastu stop. 5- 10 minit datang balik mengeras. Tiap kali mengeras je jantung laju. Normal ke mcm tu first time terjadi ni?

2 Balas

Tiap kali mngeras jntung laju tu sama sis. Sy pun mngeras dlm 1-2 minit, hilang jap pastu mngeras balik. Adala jadi 2,3x satu masa tu. lps tu ptg sat g lak jd lagi mngeras tu. Risau gak kot tanda2 nak bersalin awal. Baru 34wks

3mo ago

saya ada try pakai apps contraction. tiap kali mengeras saya tekan bila dah takde saya tekan stop balik. lepastu lama2 saya track dia bagi notice kena pergi hosp tapi saya tak pergi pun sampai harini 😅 ke saya salah track dkt apps tu 😅

Sy xtau nk kata normal ke x, perut sy jarang tak mengeras. Scan baby elok je sume 😅. Stakat mengeras je x sakit pn..

3mo ago

saya mengeras sampai sakit pinggang area punggung. saya track guna apps contraction dia bagi notice pergi hosp tapi saya tak pergi pun sampai harini 😅