naikkan hb

1) kerang 2) hati ayam 3) kacang kuda 4) jambu batu 5) buah delima 6) buah naga Semua ni saya baca mampu menaikkan hb.. tapi terbaca kerang kurang elok untuk ibu hamil.. betul ke? Saya teringin sgt nak makan kerang.. tapi lepas baca risau pula.. apa pendapat ibu2..

2 Balas

siapa yg cakap kerang tak elok makan😅😅. kerang bagus utk naik kn hb. nurse kk pon suggest utk mkn. yang tak elok if awak tak basuh kerang tu bersih2 nnt awak makan dgn lumpur dia pula. kalau awak was2 masa check up please tanya nurse kk tu. jgn diam. dorang jawap je apa kita tnya. sy even ada beli ubat dkt luar pon sy bwk ubat tu pergi klinik dn tunjuk dekat doctor. doctor ubat ni boleh mkn ke tak. xde nye doctor nk telan kita awak🙈..

boleh mkn la kerang,elok utk naik kan hb...kena msak betul2,klau xelok rsanya rmai dh ibu mgndung kena mslh bila mkn kerang ..