minta nasihat jika ada yg berpengalaman dalam hal ini

06 may 2020....saya jumpa doktor Dan test kehamilan....alhamdulillah positive....20 may 2020....saya pegi check-up lg mokk pastikn lg ksihatan kandungan saya.... DOKTOR SCAN kandungan saya..... Tak nampak apa2...kosong...saya pun rasa takut... Adakah ini normal? Doktor suruh saya dtg scan lepas 2 minggu lagi...

9 Balas

Bersangka baik je la.. jage diri. Bkn smua scan nampak everything yg kita expect. Awak tgu la lagi sikit. Selagi takde bleeding, janin tgh membesar la tu.

Sama mcm saya, pergi scan takda apa apa. Hampa, lps tu dtg after 3 weeks kot. Dah ada kantungggg. Skarang dh almost 35w 😝

Masa scan hari tu dh berapa minggu sis? Klu bawah 7w belum lg nmpk janinnya. Insya allah ada rezeki. Doa yg baik2 k

4y ago

Kadang setiap klinik swasta & kk yg kita g tu tak sama jugak perkiraan minggu preggy kita. Nnt sis repeat scan ya

Yah sya x blh cium bau2 sensitif... Terutama ikan😝....mual2....tp susah nk keluar.... Slalu jgk demam

Brp weeks sis? MCM sy 6w pgi kk scan nmpk kantung. Esok 22/5/20 bru 2nd scan 8w. Moga nmpk baby Dan heartbeat

4y ago

8Week DA.... Tp msi x nampak

Byk faktor x nampak tu.. lepas ni before scan tahan air kencing supaya senang nampak

Kadang2 tak nampak sebab awal lagi. Be positive ok😄

4y ago

Ouh.... Tp akan nampak juga laaa

Belum nampk kejadian lgi...sabar ya...

Sis ada alahan tak