Due Date 2/2

Due date esok, tapi baby masih seronok duduk dekat dalam. Macam² exercise da buat. Memang belum smpai masanya. Siapa due bulan ni yang da bersalin?

14 Balas

Saya due 23/2. Hari jumaat (2/2 genap 37w). If takde tanda-2 bersalin lagi, saya kena serah diri 16/2. Saya baca bnyk experience org lain, rata-2 ckp induce lebih sakit berbanding contraction normal. Tapi saya mcm tawakal je. Mohon semua doakan saya ye. Moga-2 dipermudahkan urusan bersalin.

3mo ago

In shaa Allah aminnnnnnn. Terima kasih Moga urusan sis pun dipermudahkan ye.

Sy due 10/2 ni..sy dh try mnum air tebu, mkn tapai, mkn nenas muda pun xda turun tanda apa2..just mengeras brixton hicks je..exercise pun mcm2 dh buat..skrg bdoa ja mntk dipermudahkn urusan brsalin..first time req nk brsalin normal..sblum ni czer

Saya due date 2/2 tpi selamat melahirkan hari ini, syukur alhamdulillah baby bgi kerja sma, malam2 juga pujuk baby supaya keluar sblm due date ☺️ sya doakan sis dipermudahkan urusan,

3mo ago

Haru juga la sis, sbb sy push kontraksi takda, sakit biasa je, doktor suruh push je 😂 alhamdulillah baby ikut je 😅

sama due date 2.2 pun belum bersalin lagi. tadi ada lendir darah tp sikit sangat. pastu belum sakit lagi. seronok betul agaknya dia dalam perut ni 😂

3mo ago

sis oke la ad tanda jugak. saya langsung takda. contraction main². kalau bole taknak kena serah diri. nak sakit natural taknak induce.

sy 3/2 sis pun xde apa2 lagi tanda cuma celah2 kangkang je sakit. baby memg xnk keluar lg agaknya😩 haihh. 9/2 serah diri.

3mo ago

smngt tu baby awk. sy last scan 38w6d tu baru 3.27kg baby. skrg xtau bpe. moga2 tak besar. risau😅 mesti bambam tu baby awk tu. mesti celah2 kang2 sakit jeee sbb dia smgt.

jumpa d fb,org bg tips minum kopi o suam + telur ayam,, esok dah branak, ada 2/3 jga cuba feedback trus turun tnda..

3mo ago

ye..

saya 7/2 tapi rasa sakit kt bahagian bawah je , kerap kencing , harap2 baby cepat2 kluar lah,

saya due 18/2, tapi blom ada tanda nak keluar lagi, semoga dipermudahkan bersalin..aminn

saya due 10/2, tapi baby pun tknk kluar lgi, puas dah pujuk, mommies die asyik stress n nk nngis je

3mo ago

Sabar ya sisku, jgn stress2, InsyaAllah masih ada masa lagi, baby syok lagi dlm perut 😅 sya doakan semoga sis melahirkan sebelum due date, Aamiin

saya due 3/2. masih belum ada tanda2 jugak lagi. mengeras je tpi tkde lgi lendir darah

3mo ago

due sama😣