Tumpang tnya

yg xde tarikh tu hari ni punya....bila sy check xde naik line 2 plk knp ye...yg ada tarikh ada plk 2 line sy pelik lh#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

Tumpang tnya
12 Balas

insyaallah ada ni, sy pun dulu pakai upt ni samar sgt tapi ingatkan hormon nak period sbb time tu lagi seminggu date period, delay period seminggu check lg pakai upt terus double line terang. Alhamdulillah now 16w dh. klu sis dah delay period sis celup je upt sampai terang. klu sy dulu beli d shoppe je murah n banyak setiap hari sy g celup.

Banyak faktor. Sis dah berapa hari lewat period? Test pukul berapa? Sebab yang lain tu walaupun positif tapi masih samar. Saya assume sis check sebelum delay period and kandungan baru plus minus 4w. Sis try upt lagi guna first urine awal pagi masa sis baru bangun tido. Kalau masih negatif atau makin samar, mungkin chemical pregnancy.

11mo ago

sy last period 20/5 sy selalu test pagi waktu bngun tido

bila tarikh ovulation? test ovulation guna kaedah apa? dah DPO brapa? boleh jawab soalan2 ni, baru boleh tau betul pregnant or sekadar masalah hormon or kandungan x menjadi

11mo ago

DPO = day past ovulation. kalau kata dah sebulan dpo & still xperiod patut upt dah terang sgt dah. waiting wait lepas ovulation selalu 14 hari saja,takmai period lepas 14 hari tu sepatutnya dah confirm pregnant.

Selagi xkluar darah dan period..ada harapan sis pregnant..mungkin baru sgt lg susah nk detect hcg..take care🫰🏻

hi sis. saya tgk pd clear blue tu ade 2 line. tp line nye masih kabur. period lewat brpe hari? ade 1 minggu atau 2 minggu?

11mo ago

kire baru bpe hari lewat. bleh cek semula lepas 20hb genap kan dgn tarikh period lepas. and kdg tgk pd jenis upt juge. lepas 1 minggu lewat cek semula.

better test guna cb digital tu. so kalau memang pregnant akan appear pregnant 😊

Saya 6 kali pernah kena macamni . Dr kata sbb hormon . Tapi try check minggu depan

11mo ago

yeke erm bila sy tunjuk kt hubby sy dia happy sngt..bila sy check lgi sekli pastu tunjuk kat dia..dia jadi sedih plk

positif.. masih samar.. awal tu.. try pakai strip / dip&tell minggu depan..

cek lagi sis..mcm sya mmg mck nie. last2 chemical.pregnancy😥

Period delay ke? Kalau ya cuba check lagi atau refer doktor.

11mo ago

yep last 20/5 patut awal bulan 6 dh dtng period...sampai skrng period x dtng lagi