Due date dah dekat

Ya Allah takutnya due date dh nk dekat..mmg perasaan mcm nie eh? Kalau nk dekat bersalin...rasa berdebar debar..mcm ii bermain dikepala...

2 Balas

Perasaan tkt pasti ada sbb semua tak blh tahan sakit..dan bila pikir hosp aje mmg kaku..sbb takut gelisah..but one thing have to lalui, nak tak nak perlu jugak..shukur alhamdulillah jika ada nurse atau bidan atau doctor yg membantu sentiasa bukan kita seorg aje perlu menghadapkan..dan kini ramai yg membantu..jz ikut aje cara mereka mengajar..jgn jerit tp cuba taktik pernafasan yg betul dan cuba jgn panic. Jika kita mengelabah lg sukar bg kakitangan hosp utk tolong kita. Naturally pain unavoidable. Setiap bakal ibu melalui dgn kesabaran. Mmg sukar tp takde cara lain. Ketahuilah false atau right contraction sblm serah diri.

Salam mommy. Kalau saya pun berdebar. Tapi kena relax. Jangan terlalu stress. Always doa. Jaga tidur dan makan ya. Jaga diri. Moga dipermudah bersalin