Baby mengeras

Ya Allah sakitnye bawah perut gan sakit pinggang ni.. Sakit dia on off je ni.. Aduhai.. #37week3day

11 Balas

kalau makin kerap pergi hosp terus. jangan tunggu pecah ketuban ke apa. i dulu sepanjang mengandung takde braxton hicks. 2 weeks before edd tetiba rasa macam senggugut. and makin lama makin kerap, baring ke duduk tak lega sakit tu. pergi PAC, kena tahan 4cm. tak sampai dua jam 7cm. masuk labour room dah 8cm tak pecah lagi air ketuban, tapi dah start meneran. teran dua tiga kali pecah air ketuban terus baby keluar😆. 3:15 masuk 3:40 keluar dah. no gunting2 ya!!

2y ago

and tips! baca laila hailla anta subhanaka inni kuntu minal zolimin. baca berulang kali even waktu meneran pun. insyaAllah dipermudahkan dipercepatkan and kurang rasa sakit tu

saya baru je td tgh tdo ttbe perut mengeras n sakit perut , terus trkjut dri tdo , stakat ni baru 2 kali , yg mcm sakit kt bawah ari tu nyilu punggung tu smua dh lama , tanda2 blm kluar lg , risau plk ,

2y ago

hihihi , amin , semoga urusan semua ibu ibu dipermudahkan ,

sy dri 36 minggu slalu skit tpi smpi skrg x ada jga nk berslain dh dkt edd dh tgal 2 hari lg tpi blum lg nk berslin tpi skit asik ada je

Sy bru 31 minggu ...normal ke sakit dkt bawah prut dan celah kangkang.nk bangon ,nk duduk nk jln pon payah.mcm org dh sarat.

Sama sis . Celah kangkang pon sakit . Nak bgun kena husband angkat atau berpaut mana2 .. pstu cirit birit kerap🥲

2y ago

hati hati sis ni salah satu tanda nak bersalin Dahtu 😂 saye pon dlu Harini cirit birit banyak kali esok bersalin dah

tnda2 nk bersalin sis klau dh kerap skit..dh boleh stanby brg2 semua dan pegi hspital..

Dah nk dekat bersalin tu sis.. Kalau contraction setiap 10 min terus pg hosp ye

kena stndby dh sis.. sya brsalin 37mggu 5 hari..

oh saya pon tgh rasa skrng ni...knpe yee

Dah kerap 5 minit tak? Pegi hosp sis