Ubat Zincofer

Ya Allah first time mkn ubat ni semalam, tak tentu arah dibuatnya. Lepas 3 4 jam terus termuntah balik semua makanan🥴🥴🥴

Ubat Zincofer
8 Balas

huhu,,ubat nie masa 1st pregnancy dulu i called it 'ubat hantu' 😅 sbb nya mcm sis juga,,asal mkn je ubat nie terus prsaan tu jd haru biru pastu muntah pink..sengsaraaaa 😭 end up sy x tahan then jumpa Dr,Dr suruh mkn tgh mlm yg masa tu sy btul² rasa mengantuk smpai kena psg alarm bangun tgh mlm smata2 utk hadam ubat nie..mmg mamai laa dibuatnya tp alhamdulillah,,dgn cara tu baru dpt hadam ubat nie n hb naik dgn jayanya 😊

2y ago

Pwhhhh yeke… tulah rmai yg komen mcm ni, nak try lah nnt kul 12 ni. Terima kasih sis

makan 2 jam sebelum tido ...makan dengan air oren sunquick suam insayallah okay macam saya dulu pun tak boleh makan ubat nie...bila makan je muntah keluar warna merah ...tapi bila dah tukar cara dia terus serasi ...if tak okay jugak boleh la mintak doktor tukar kepada ubat lain

2y ago

kalau nurse sy pun suruh minum dgn air jus , lps tu terus tidur , alhamdulillah ok 😀

sy pon xleh mkn y nie...mula2 ingt biasa je sb sy mmg alahan tp muntah lain mcm pulk...xmcm alahan y ari2 sy kne...pas2 stop xmkn ok pulk...try mkn balik sama jgk...sahhh xleh mkn la jwb nya...

Yes, salah satu side effect. Cuba tuka makan waktu malam, 2jam selepas dinner lepastu terus tidur. Kalau masih takboleh nak teruskan, bgthu nurse/doc untuk tukar ubat lain.

sy mkn maltofer, hisap2 aje perisa coklat.. sis blh cuba mcm sy juga

sama..tp terpaksa makan...aishhh kn

Ubat ni mcm rase darah 😂

tp doc kk ada sebut amik iberet..

2y ago

yes, iberet paling recommended 👍🏻 tkda bau tkda muntah