keliru period atau tak..

xpnh mcm ni.. hari ke 4 dh abis.(hari ke 4 mmg xde darah.).. sptot nya sllu priod 5-6 day je.. tp kli ni priod lain mcm a.. sbb dia darah coklat.dan fresh sikit2.xthu skrg kerap sgt pinggang sakit.. tulang punggung sakit..prt kdg2 cramp kjap.kdg2 rse tgang.. kdg2 mcm ada ssuatu mcm ni.. ada ssiapa pnh mcm ni ??? sbb plik priod xpnh mcm tu.

keliru period atau tak..
16 Balas

samalh mcm sya,period jd singkat n skit,darah y kluar pn x mcm drah period,warna dia lebih fresh dn tekstur dia cair n xda bau hanyir.dan bulan prtama period jd singkat ni,drah y kluar 2 hari je n more tu brown spotting,sya rasa implantation bleeding,tp y kelirunya every single month period dtg.sya x stress😊buat upt all came out -ve..n perut mbesar dgn jayanya.sya tekan2 perut bawah mmg ada ketulan keras dan smkin lma ktulan tu mbesar,klu fibroid n kanser kita akan rasa simptom kan but sya alami simptom preggy.arwah mak pn mcm tu mgandung tp period.and lately sya slalu rasa ada movement kt perut siap record lg.btw if im pregnant, skg dah 14 w.dan sya dah ada 6 org anak

4y ago

insyaAllah ada rezeki kita smuanya nt, bykkan sabar je😊kita adalah pjuang double line😅rinduuu bau 👶

Cam saya, last period 2hb feb, then ptt 3hb dh period then 4 hb semangat chek upt neg, then 8hb mac saya keluar drh sikit sngt tk cm biasa sy period drh memang tk bau period,then sejak tu perut mula skt sengugut drh keluar 3 hari cm tu coklat2, fresh blood.. Then 11hb mac saya chek beta hcg ada bacaan 63.5 allhamdulah kt situ sy tahu sy mengandung 2 week tp 48jam sy bt blk bila sya repeat 48jam dia naik lgi 126 and sy terus bt upt and positive sbb upt test hanya akan positive klu beta hcg kita above than 100. Cuma sy pelik saya kejap2 rasa skt cm sengugut tu ada org ckp rahim tk kuat, ada org ckp dia nk melekat ada org ckp etopic so sy biasa je dulu.

4y ago

melaka.. gh mlka kne tggu 1weeks.

Cm sy dlu..Masa pregnant 1st skli. Sy 7 hari spotting coklat. Dalam bulan 7 2018. Pastu bulan 8 sy lewat period. Masa lewat 5 hari cek takde apa lg . -ve je upt. Hari ke 12 rasanya..sy cek. Mmg double line. Cadangan sy sis tggu next month. Either nak pregnant or perubahan hormon . Selalu period tingtong² nak lekat sis. Papepon banyakkan doa. Minta allah permudahkan.💕

Same dgn saya bulan ni sy lewat 3 hari pastu dtg priod darah coklat 2hari skit2 je hari 3 ada darah merah segar gtu xde ketulan hari ke 4 coklat balik sikit2 je pastu xde langsung. .mase lwt 3 hari dh test upt negatif. Lepas priod pun test ngatif. .tp nak tnya lah jugk normal ke kalau kita dah priod tp tetap sakit di bahagian ari2 dn pinggang. .

Sma mcm kes sya sis.. Period bulan lepas 4hri, dn pelik jgk xperna mcm tu.. Dn Alhamdulillah bulan ni period delay 1hri sya cek upt +ve.. Syukur Alhamdulillah.. Rsanya da nak lekat tu sis.. Dlm msa skrg jgn stress sgt nak pkir sis.. Jlani sj hri2 sperti biasa😍

4y ago

hrp2 mcm sis lh.. sbb skrg pn rse mcm kdg2 tgang. kdg2 rse mcm ssuatu kt rahim . harap allah berkenan kn doa sy.tq sis

Sy pn pnah jgk jd cmtu.. Awl2 excited ingt ada la rzeki kn.. Husband swoh cek upt.. Awl tu mmg xnk gna upt, tkot kecewa.. Tp tkot kot2 ada rzeki, pg tu try cek tp -Ve.. Kecewa lg la blm ada rzeki.. Huhu.. Bln sterusnya bru period dtg ok..

Sy pnh mcm sis jugak. Bila chek pregnantcy after 3mggu period dh lekat naik 2line. Maybe itu sisa darah period yg x habis keluar kot. Nnty kalau sis lewat period terus chek tau. Mana tau rezeki

Try chck upt... Or sis ada alami stress ke?? Klu stress pn blh sbbkn period kejap je.. xpn sis g klnik jmpe doc n chck ada pmslhn lain x?mslh cyst or fibroid..or.peknen ke? Mg d pmudahkn smuanya..aamiin

4y ago

sy xstrss sgt pn sis.. nk ikt kn u trkh priod. cme lmbat 2hri. tp xpnh plk tgk priod sgkat mcm tu.. tu plik

Mungkin implementation bleeding.. Try check upt puan.. Mana tau ada rezeki.. Sy pn tgh alami sekarang mcm puan tp sy period sbb darah tu heavy wlupn cuma 3 hari.. Mudah mudahan ada rezeki puan..

4y ago

xthu a sis.cme plik. darah ti xbyk dan sgkat.. nm ikt kn tu mmg trikh priod tp lmbat 2hri..xpnh kne mcm tu sblm ni..kjap sgt darah tu..

Sy pernah 2 Hari je dtg..lps brnk yg ke-2 normal blk..nurse/doc kata period sikit tu normal..yg lebih 8-9 hari tu yg x normal