pregnant

What happen if i baring meniarap masa pregnant 27 weeks ?

26 Balas

Pelik2 je pregnant baring meniarap…..jgn ikut keselesaan sgt….fikir2 gak kandungan tu….Nak selesa tunggu lepas pantang…..baring la ikut mana pun…. Bukan marah…nasihat

sy sejak dari awal mengandung lagi, tak meniarap..risau sgt2.. sblm tau sy mengandung, segala jenis ubat sy tak mkn walaupun selsema..tak nak ada risiko kat anak..segala keje berat, alhamdulillah ramai yg tlg buatkan..

jangan sis, cara yang betul kena baring mengiring sebelah kanan, ikut sunnah.. baring meniarap nanti baby dlm perut tak dpt oksigen dengan baik (blood circulatory tak lancar)

2y ago

Lagi pun selesa ke baring meniarap? Macam sakit je nak tekan perut, bila perut da besar ni

Sis selesa x kalau baring mniarap? Klu sy msti sy dh rasa lemas dh sbb sy rasa sy yg kurang oxygen. Kalau sy pun rasa kurang oxygen, xtau apa kabar baby hehe. Kalau bole try la mngiring n elakkan meniarap

apa sebab ya slalu sakit bawa pusat dia mengeras? bila baring nak gerak sakit ?

1y ago

bila bby bergerak, perut kita akan mengeras. kalau bby xgerak, perut rasa lembut je. means dia tidur lah kot dlm perot tu sedap kene dodoi ?

Tak selesa for me . Sekejap2 boleh lah . Kena ada bantal bentuk donut Letak kat perut . Yang tak elok baring terlentang . Mengiring lebih bagus .

nanti bayi meninggal dalam perut sebab dia tak boleh bernafas. dalam islam pun tak galak tidur meniarap

2y ago

bukan sebab bernafas ke idok ? kan nanti kita sepit dia. saluran saluran yang pergi ke baby tu akan tersepit jugak.

Baring mengiring , klu posisi mcm tu hempap janin sdr. Bole gugur

better dont. baring mngiring terutama kiri. nutrient akan cpt masuk kandungn

Apa sebab kaki selalu cramp? rasa macam urat tu tertarik

2y ago

amalkan susu skim milk ..n masa tidur alaskan kaki dgn bantal..lg stu lakukn senaman ringan bhgn kaki