Bottle feeding

What brand is the best bottle feeding for breastfed baby? My baby is 3 months old. He refused to use bottle (i already bought Avent & pigeon still my baby refuse)

25 Balas

saya jg ada pnglmn ni awal thn ini. Baby masuk 3 bln tapi sy perlu blk kerja. Sy juga salah sebab x biasakan bby sblm kembali bekerja.nasib baik rumah tak jauh dr tmpt krrja.kena ulang alik juga.Saya juga beli pelbagai jenis puting, jg x berkesan. Baby tak biasa hisap puting tiruan sebab dah biasa dgn puting ibu. Saya pam susu, masuk dlm botol susu dan minta husband yg susukan. Sebab bila saya yang pegang bayi dan susukan dgn susu botol,bby x nak. Baby dapat hidu bau saya, dan menolak susu botol. Rasanya sebulan lebih juga utk biasakan baby dgn puting susu tiruan ni. Tapi kalau tak dapat juga dan puan keluar bekerja, sesiapa yg jaga boleh cuba beri susu guna picagari. Saya harap pengalaman saya dapat membantu puan.

Actually kene cuba brand mana ank kita suka 😅. Mine guna pigeon reject then guna avent bari ok. Then bila belo pacifier pun camtu. Ada 3 - 4 jenama kat umah. Last2 dia pilih jenama dr browns. Bersabar laa ye

Xperlu tukar bottle, cuma ibu perlu cari puting botol yg serupa & seakan2 puting ibu sndiri.. Goodluck, bby sy pun mcm tu dulu, last2 dpt cri puting jenama disney.. Same as my nipple.. & bby terima..

Baby sy ada 3 jenis botol , start dri botol mahal smpai murah.. sy pki botol Como Tomo , Pureen & Fiffy ja.. tp baby saya suka botol Fiffy.. botol Como Tomo tu awl2 lagi dah kena reject😅

Saya guna pureen je . Tu pun main beli je sebab puting dia lembut dan hujung dia tak bulat pun . Nasib baik baby nak .

Maybe u can try give him when he still half awake. Only then he wont refuse to drink milk from bottle.

Try MAM anti colic highly recommended 👍

U may want to consider como tomo 😊

Try using MAM bottle sis memang help me alot..

Maybe u can try nuk latex teat