HUKUM PUASA IBU MENGANDUNG

Walaupun dah nak habis puasa, saja lah nak bagitahu lagi untuk yang kesekian kalinya.. HUKUM PUASA UNTUK IBU MENGANDUNG ADALAH WAJIB.. TAPI KALAU LAPAR BOLEH JER BERBUKA WALAUPUN BARU 1 JAM SAHUR KE BARU PUKUL 8 PAGI KE 9 PAGI KE.. Takde masalah NANTI GANTI PUASA BILA LEPAS BERSALIN.. So, harap mana yang bertanya tu jelas lah ya.. Sebab ada baru pregnant kan.. Congrats 💕💕

2 Balas

Betul tu.. Nak lagi jelas boleh rujuk laman web mufti

bukan wajib.. tapi harus

2y ago

Puasa wajib walaupun untuk ibu mengandung tapi diharuskan berbuka kalau lapar, atau badan rasa tak sedap sebab takut efek baby..