Pakaian Ibu Hamil, Yang Penting Selesa!

Waktu pregnant awal-awal boleh lah lagi nak pakai seluar jeans. Masuk Trimester 2, baby bump pun dah membesar, kena pakai yang longgar-longar je baru selesa. Antara 2 jenis pakaian di bawah, mana satu anda prefer?

Pakaian Ibu Hamil, Yang Penting Selesa!
20 Balas

wpon pakai skirt/kain..sy ttp pki seluar kat dlm sbb kalau turun naik lantai bertangga sikit mesti terselak nampak kulit kaki..jadi saya prefer seluar..

Pakai baju kurung sabella sbb material dy moss crepe. Senang nak bergerak . Seluar semua dah ketat kat pinggang, maternity pant maleh beli ahahahaha

dr awl preggy smpi skrg dah nak masuk 39w kalo jln biasa & appt mmg pki seluar & blouse je. kecuali pegi mjls pki dress pjg dgn legging.

Dua2 selesa kalau pakaian dalamnya selesa, cuma masa pakai kain kena pakai tight or inner supaya tak ternampak betis bila kain terselak.

saya pakai seluar dan baju biasa jer tak pernah pun pakai baju pregnant macam anak first perut kecil jer jadi tak nampak macam 6bulan

saya suka pakai kain / dress. lepas tu pakai legging dekat dalam supaya paha tak melecet. kalau seluar saya prefer seluar besar².

baju kain senang nak membuang angkat je kalau seluar nak kena tunduk kalau dah bukak seluar 😹

Dua² selesa.. tp lagi prefer baju & kain ☺️ senang kalau emergency 😆

pakai baju kain... bagi sya lebih selesa juga pakai baju kain...

seluar but only with extender atau seluar maternity jek.