Anak Check Up

Waktu PKP ni kene bawa anak juga ke untuk check up bulanan??? Anak saya 2 bulan nak kene pergi klinik untuk cucuk

15 Balas

Perlu sis. Cucuk vaksin tu yg penting untuk antibodi anak lawan penyakit. Seeloknya jangan skip or tunda. Macam saya, ada appointment vaksin 6 bulan anak saya on 1/4/2020 baru2 ni. Saya pergi je kk. Ni artikel dalam TAP tentang pentingnya vaksin anak pada appointment yg ditetapkan https://my.theasianparent.com/vaksin-bayi

Ya kena bawa sebab nanti kesian baby tu. Klinik kk buka macam biasa. Kalau ad roadblock,polis bagi lepas lepas tunjuk buku biru tu.

Yea..kna p x de masalh pn! Tp hyn ibu n ank shje yg d bnar kn msuk.atau..jika suami yg bwk..hyn suami dn ank shje.x d bnr kn rmai2

Kne sis.. kementerian dah bgitau check up bulanan baby n ibu mgandung kene teruskan. .xboleh skip..

Ye dia checkup kena pergi. Saya baru bawa Baby checkup sebulan hari Isnin 13/4

Aah perlu... check baby warga emas jalan seperti biasa....

Utk cucuk wajib kn pergi..melainkan tmbg shj kn postpone

Yup kene bawak sis mcm sye haritu anak cucuk 2 bulan

Bleh je bwk,dtg checkup mcm biasa ...Xde masalah

Kalau check up sekali utk suntikan wajib pergi.