sy nak tanya ada x kat sini ada pengalaman anak buah pinggang bengkak masa umur 1thn..boleh share?

waktu lahir ok lepas 10bulan check tetiba bengkak..sapa ada pengalaman tolong share dgn sy..Dr cakap bukan faktor permakanan tapi takot tersumbat dan nanti dr akan masukkan tube utk check

2 Balas

hi mummy..anak sy dri dlm kandungan 36w da dpt tahu kirikanan bengkak time scanning detail. lepas bersalin terus followup gh ultrasound. 6bln kanan baik sendiri. appointment 6-7 bulan skli. masuk 1 tahn masih bengkak kiri tu.. buat test melalui salur kencing masuk pewarna. flow kencing normal. masih xjumpe punca bengkak. bincang punya bincang pakar kanak2 minta buat test sakali lagi kt HKL nie melalui drip masuk pewarna xpasti drip area mne. nnti anak akn kencing kn perwarna tu time tu dr akn buat xray check mne saluran yg punca bengkak tu.. darah urine semua normal. berat tinggi makan perkembangan anak normal. . appointment kt hkl bulan 2/2025.. so dlm masa yg sama sybade ikhitiar ustaz2 jgk

2w ago

sama la kita anak sy mcm anak puan perkembangan makan semua alhamdulillah..cuma sy berharap surut la bengkak tu nanti😌