pemeriksaan papsmear….

wajib ke buat papsmear ni? sy dah nak dkt setahun da beranak blm prnah buat lgi.. anak first, dan single mom so x brhubungan 😅 sbnrnya mmg nak je buat tp rasa trauma tu msi ada .. yg ad pengalaman sakit ke?😅 sorry pelik sikit soalan.. hrp memahami😌

9 Balas

Buat sthun skali atau 2 thun skali ni tmpt sy la..n sy da buat hri tu alhamdulillah nurse kta smua ok normal xde mslah ape. Xde tips penting tpi msa buat hri tu..sy just follow je arahan dri nurse tu. Rileks n follow arahan..insya Allah xsakit.

buat at least sekali kut. walaupun dah setahun takde berhubungan, tapi dah ada anak maksudnya pernah lah berhubungan juga. sakit atau tak maybe depends on skill doktor yg buat juga. kalau jenis lembut okay je.

Pelik knp org ckp sakit sedangkan Sblom masuk bnda tu doc letak pelincir dlu …. Batang pep smear tu rsa macam kote laki je cuma dia padat … kote laki pejal …. X sakit apa pon biasa je ….

2w ago

awak ni lelaki ke perempuan sebenarnya?

Tak sakit pun. Sy buat setahun skali sbb nk pastıkan yg kita punya mahkota ni sihat wal afiat 😆 buat tu xsampai 5minit pun dh siap ..

Sy last buat tahun 2017@2018 lps branak. Lpstu xda daa. Skrg preggy lg yg kedua nth akan kena cek nnti semasa preggy ke atau slps preggy.

buat je sis, sbb tak silap ujian pangkal rahim kan, rasa dia tak sakit mana, just jgn lawan ja, relaks.

4w ago

ok sis terima kasih

tujuan ujian tu utk periksa kalau2 ada cancer cervix itu saja. since gov free, buat je.

Buat sis walau tak berhubungan

4w ago

baik sis trima kasih

at least sekali