Period Lewat

Wajar ke kalau pergi klinik kesihatan untuk periksa samada hamil atau tak? Period lewat 3 hari ? bulan lepas period datang dua kali.. Normal ke tu? Confuse nk pergi klinik atau tak...

11 Balas

sy last period bulan 1.. bulan 2 sy cek xde double line.. masuk bulan 3 pkp mgu kdua sy start muntah.. upt mmg xde standby la last pakai bulan 2 tu.. ajak suami g kk je sbb risau takot muntah tu ad kaitan dgn covid.. sbb sy ad contact ..so hari sy dapat surat pelepasan dri kkm tu esokkan nye sy start muntah.. tapi lps smgu baru g klinik sbb tak larat sgt.. alhamdulillah positif 12w smgu lps tu g scan bby baru 6w.. kirenye time sy cek bulan 2 tu awal lg kalau sy tgu smgu dua mgkin double line 😁

sy first bby.. sy ikut nasihat kawan2 yg dh ada pengalaman.. cek kt rumah dulu lepas tu 3 hari cek dh cmfm pergi klinik biasa (kalo nk lebih cmfm la kalo taknk pon xpe).. pastu lepas 5minggu pergi klinik biase scan, lepas scan bru pergi klinik kerajaan bwk scan tdi. then bru senang keje nurse gov utk buat next step..

Kdg2 Harmon yg mbuatkan period lmbt sis..mcm sya juga smpi 8 hari Tak dpat,next day dtg lps tu next2 month dtg tp tidak no time skjap ngam sekejap tidak..better buat pregnant test klu negative b'usaha lgi..amalkan mkn folic acid

Cuba test upt sendiri dulu kt rumah. Klu + boleh g scan . Tapi klu delay period just 3hari tu nasih baru lg utk buat upt sis. Tunggu dlm 2minggu after missed period baru buat upt

Sy cek kat rumah bru pgi klinik. Sy kena soal last period bila sbb bru delay 4-5 Hari. Sedangkan baru satu Bulan Dari 17/3-17/4. Tp sbnrnya cycle period sy pendek bukan 28 hri.

Klu p kk ,nurse akan ckp awal lg tu nak check kehamilan..tggu klu sbln tak dtg haid lgsg br p buat check up

Buat pemeriksaan sendiri dlu d umh.. Kalo confirm pregnant bru g kk utk buat pengesahan kehamilan. 😊

Saya dah 4 atau 5 hari blm period lagi ,saya tunggu 2 minggu lah sama ada mengandung:)

Better beli prengnant test dlu..test tgok result mcm mne.

Beli pregnant test..check dulu dkt rumah