Mama is tired and clueless

Wahai anakku... lagi 2 minggu awak nak masuk 8 bulan masih lagi tak lalu makan nasi Mama is buntu Mama tukar menu hari-hari adik tetap makan 2-3 suap dan lebih banyak minum susu Mama tukar texture pun adik tetap tak selera Mama tahu adik tak suka butter mama dah buang butter mama tumis dengan minyak biasa adik tetap tak makan Nasi yang mama makan pun adik tak makan Mujur la buah makan juga walaupun tak banyak mana Mama celup yoghurt sikit untuk sumber kalsium dan protein Mama is jealous tengok tiktok anak orang lain makan berselera siap habis semangkuk Ada yang BLW Adik tak BLW sebab adik pandai cabut pinggan dari meja dan baling merata habis bersemut rumah Mama is penat nak kemas semua huhu 😭 Mama rasa mama failed sangat jadi mama adik Mama taknak stress mama cakap kat diri mama it's okay nanti adik selera makan Tapi adik tetap sama takde perubahan pun Mama dah mati akal Orang cakap jangan stress pun mama tetap end up rasa stress Mama tak tahu nak stopkan stress ni macam mana dah Papa awak pun tak berapa pandai sangat bab makan awak Mama try untuk educate dia pun dia macam malas nak ambik tahu Mama sedih bila dia kata dia tak tengok pun mama share video TT cara masak makanan baby Mama is alone in this journey dik 😭 Help mama okay 😭 Semoga adik berselera makan Hari-hari mama berdoa supaya adik ada selera makan macam orang lain Mungkin doa mama ada hijab

16 Balas

Hi sis, ni pengalaman saya dengan saranan dr pakar cuba kurangkan oz susu. Contoh kalau dia biasa minum 6 oz cuba bagi 4oz untuk biar dia lapar. Anak saya 2 tahun baru btl2 makan skrg. Harap mummy kuat semangat and banyakkan berdoa ya.

bihun ke spaghetti dia makan tak.kalau saya dulu anak saya kalau tak nak makan nasi saya blend kan nasi,ayam sayur semua jadikan macam nuget.

2w ago

Saya baru nak intro dia carbo jenis lain Baru beli oats, mee and pasta harapnya baby makan lebih sikit My husband cakap maybe baby tak minat nasi My mom bagi suggestion campur nasi dengan puri buah

anak saya bln ni 1 thun tp x berminat nasi... lbh kpd roti atau biskut

same la bujang sy ni.mari lah kte ber huhu sama2.

2w ago

keluarkan semua mainan dari bakul, pastu terus tinggal main kerusi pulak, pastu tinggal manjat plk menarik. and repeat setiap hari hahaha adoiii apa tu lantai kosong??tak faham😂🤣

utk renungan kita bersama

2w ago

Allah..... haih........ Mama is just worried anak tak dapat khasiat secukupnya untuk dia membesar Tapi takpelah Thanks for the reminder

sabar ya sis..