Ubat Zincofer

Vitamin apa yang boleh digantikan dengan zincofer?.makan zincofer pening,nk muntah.Mummy² ada sakit gigi,bengkak gusi x?

9 Balas

1st preggy makan zincofer memang buat pening n muntah.. sakit gigi n bengkak gusi ada tp minum susu anmum hilang sakit gigi.. sekarang 2nd preggy makan maltofer ok tak buat loya n muntah.. tp tiada rasa sakit gigi.. x blh minum susu mesti muntah balik 😂😂 pelik² pembawaan ibu mengandung ni sebenarny 🤗

nanti next appointment boleh bgtau nurse dekat kk awak tak sesuai mkn zincofer muntah2..nanti dorang bg ubat lain..sementara nk tunggu next appointment tu,boleh beli folic acid dulu dekat farmasi luar..obimim pun ok

maltofer sedap sket rasanya,coklat2 gtu. tp kne beli sndiri.kk jarang ada stok. mintak tukar ubat sis. sy pun x blh dgn zincofer. lepas telan jd auto muntah ubat,pening berpeluh.

Doc saya ckp...kalau xboleh makan zincofer boleh makan obimin...saya xpasti setiap orng sama atau x😊

Makan makanan yg kaya zat besi macam jambu batu, buah naga. Selebihnya cer google makanan ape lg

Maltofer (Rasa coklat) kemam sahaja iberet (besar jugak) obimim plus

Doc klinik saya suruh mkn maltofer. Kena beli sendiri dekat farmasi

Saya dah lebih maltofer..macam coklat rasanya....terima kasih.

pg kk balik mntk tukar ubat lain. nnti dorg bagi ubt lain.