Bergaduh suami istri tiap kali suami ingin kluar mlm main badminton

Usia pkhawinan kami x sampai 2tahun lg, anak sulung baby umur baru 7bulan. Sy suri rumah shj. Disini sy nak luah sikit ttg perasaan sy. suami gemar main badminton.Suami kerja mcm biasa. Rkn skerja ajak main badminton seminggu sekali (. 8pm-10pm) . Sy memahami nya. tp tiap kali suami ingin kluar main badminton dgn kawan2 pd waktu malam , sy dan suami mesti akan bergaduh. Sy izin kan pergi, dalam masa sama sy tiba2 bersikap dingin dgn dia. Tiba2 mberontak. Suami pulak berang jugak, jd dua2 pun hubungan jd renggang gara2 hal kecil . Suami tnya sy, knpa tidak izinkan keluar? sy jawab " sbb awak pergi syok2 kluar , sy dirumah sdiri jaga baby. Buat baby sama2 , tp jaga baby sdiri" 😌 jawapan sy tidak matang . tp itulah yg terbuku dihati ini. Selama ni, masa pantang pun dia ada kluar main badminton wktu mlm. Sy bole go lg , tp sejak bulan ni, sy kluarkan apa yg tbuku dihati sy . Tp bila tlalu jujur mgaku yg tbuku dihati, benda remeh ni jd bgaduh suami istri. so , Disini sy rasa , sy tlampau manja, kongkong suami, perangai sy tidak elok untuk dia , sy tidak hormat pd kputusan suami. Walhal badminton kn game sihat. sy cuba pujuk . Ni smentara sahaja . Lama2 dlm pkhawinan ni , kita akan lali dgn psgn masing2 . So .. benda nak gaduh, gaduh ja😂 Tp klu ada nasihat manja2 utk sy , sila la nasihat diri saya ni, kenapa jugak terlalu bersikap kbudakan kan. Sy pun binggung sikap sy ni. So kalu ada sesiapa ada NASIHAT / Pngalaman boleh share untuk sy yg baru stahun jagung dirikan masjid ni utk jd kan iktibar utk sy. 👍🏻😇#firstbaby #firstmom #seriusnanya

8 Balas

Klu sy, ikut je suami g main badminton.. klu bosan or xtau buat pe, follow jgk.. tp jgn tunjuk muka bosan bila ikut suami.. tunjuk je happy n minat kt tgk dia main.. Skng anak 2 pun sy follow jgk klu dia g mana2 tp kurang la sbb ank2 da skolah.. so masa terhad sikit..

7mo ago

Xpe.. phm sgt letih tu.. hihi.. moga yg baik2 ye