tak tahu sampai mana boleh bertahan.

usia perkahwinan br setahun tp cabaran cuma allah je tahu dan tak tahu bila rezeki tu berpihak pd kami . rasa bersyukur sbb sejak preggy saudara banyak bagi baju baby,kawan2 pun bagi dan baju2 tu masih boleh pakai sampai sekarang untuk anak yg dah 6bulan lebih. saya cuba positive dan fikir balik kalaula takde siapa hulur baju or barang2 baby tak kisah terpakai or baru mcm mana anak saya sekarang sedangkan sekarang saya tak kerja suami pula kerja gaji 4k pun tak cukup apatah lagi gaji masuk awal bulan 4 5hb mcm tu sampai nak beli susu anak pun kena pinjam 30rm pd member dia. ya allah kadang nak nanges dan putus asa. apa dosa sampai rezeki tak pernah cukup tiap bulan. rasa sebak sbb bila tengok husb dia susah hati sangat. duit pun susah nak simpan . memang betul orang kata dalam usia perkahwinan 1tahun sebenarnya masih awal dan mentah sebab tu kesabaran dan tolenrasi suami dan isteri sangat penting. minta doa kalian semoga rezeki suami sentiasa ada dan digandakan serta dia takkan rasa putus asa untuk cari rezeki pada saya dan anak saya. ameen.

1 Balas

Awl2 marriage mmg mcm ni sis.yg indah2 belaka tu hanya dlm drama.jgn mengalah.InsyaAllah idup kita ni ada fasa2 nya.sy dah 12 thn lebih brkhwin.idup susah dulu x usah ckpla.keta pun kdg2 trtunggak nk byr.nk smpai cukup bln duit tggl 300.tp alhamdulillah berkat sabar dan redha skrg kami idup senang.keta hrga 1k lbih pun mmpu dbyr.sy tggu nk idup senang hmpir 7 thn kawin sis.dulu mmg rs nk give up tp sbb ada anak tahan2 jg la.tp berbaloi kalau kita sabar.

4y ago

betul, kadang saya rasa situasi sy tak susah mana berbanding orng lain. in shaa allah saya cuba sabar dan support suami saya. tq sis.