Bagus tak susu kotak

Usia kandungan saya baru 8 minggu. Bagus tak kalau saya ambil calcium dari susu kotak? Sehari 2 kotak. Saya selalu minum gooday susu kurma. Yg asli saya tak tahan bau.

Bagus tak susu kotak
19 Balas

Boleh Je Tak De Masalah Kalau Namanya Susu.. Tapi Sis Kene Hati² sebab Ni Semua Tinggi Gula.. Takut GDM.. Doktor Suggest Kalau Boleh Gdm On Diet Macam Saya Minum Fresh Milk Full Cream Atau Low Fat Je Lebih Sesuai 😊

susu kotak gula sgt tinggi sebenarnya. tapi kalau takde sangkut gdm ok la. cuma maybe baby akn besar even takde gdm pun. risiko tu still ada. kalau nak calcium sis boleh mintak kat kk. selamat pun selamat.

Saya trimester ke dua br boleh minum susu.itupun goodday full cream.klu susu preggy,susu kambing susu Anmum or lain2 MMG akan muntah balik.trimester first langsung tak boleh amik susu sbb alahan teruk.

4y ago

alahan tak de.. mmg xtahan dgn bau susu

Saya minum goodday low fat milk..sbb x leh minum anmum sbb manis..saya ada gdm on diet hr tu..alhamdulillah..sejak minum air susu tu..gula x naik pun..ok je..

Dari goodday, dutch lady,, bagus lagi minum farmfresh sis,, kandungan gula xde,, cuma pati kurma dgn susu segar je..

Susu utk ibu yg paling bgs wktu pregnant. Tp ikt tekak masing2 sbb ada yg xboleh minum susu mengandung.

Saya dulu time mengandung saya minum susu soya.. Syukur Alhamdulillah... Gula ok.. Tiada Sangkut GDM

Elakkan susu berperisa lagi2 perisa kurma sbb kandungan gula sgtla tggi.. ni doc sdri yg bgtau sy.

4y ago

Betul...doc ada tegur sy juga sbb beli susu kurma.dia ckp kandungan gula tinggi

Sy tiap hri minum susu kotak okeyy je. Klo ade gdm better amik HL low fat. Sy minum HL .

4y ago

sy beli HL kotak besar sis. satu hari secawan je. sbb gdm xde minum susu bnyk sngt tkot bby besar. huhuh.

Sebaiknya fresh milk,susu nie tinggi gula. Fresh milk terbaik farm fresh penutup oren.

4y ago

susu fresh nknmuntah masalahnya