Apa kah itu normal mom?

Usia kandungan saya baru 31 weeks 5days, tpi saya dah start rasa sakit punggung dan perut saya mengeras and perut bagian bawa juga rasa sakit dn lagi saya cirit birit? Apa kah itu normal mom?

5 Balas

Sy xtahu mengeras yg normal tu macamana sbb sejak dari 3-4 bulan dah selalu mengeras.. skrang da 8 bulan, rasa biasa je kalau mengeras pn. Pernah bgtau nurse dia ckp kalau sekejap2 tu biasa la perut mengeras. Asalkan awk tahu tanda bersalin macamana. Stakat mengeras je bukan tanda..cirit birit di usia 31w normal lah kalau tak jaga makan. Kalau dh ckup time bru tak normal cirit birit

kalau perut mengeras skjp2 tu normal awk...itu Brixton hicks... contraction palsu....dia mengajar rahim utk contraction sbnr nanti.... cirit birit mgkin sbb salah mkn... kandungan awk besar ke???

sya skrg 32w memang kerap mengeras dan perut kerap sakit😂 cirit birit jga tanda² mau bersalin,so kna stndby😊

mngeras tu biasa 3rd trimester.. tp bjaga2 je la.. kalau sakit makin kuat baik pg hsptl..

sy 33weeks baru rasa semalam smpai tk boleh nk tido