Suami nak bersama

Usia anak baru 2 bulan tpi suami da ajak bersama sy nak bagi tapi sy tkut mcm" sy pikir..takut lekat takut luka dengan luka bersalin..sy x tahu mcm mana nk bincang dgn suami untuk amik perancang sebab dia awal" da warning sy untok jgn merancang biar la merancang sendiri..tpi semlm dia pujuk jugak sy untuk bersama...berisiko tak untok hamil lagi? Tempoh subur lepas bersalin ni berapa lama?#firstmom #ingintahu #bantusharing

15 Balas

1. pasal nk bersama tu terpulang pada awak. kalau dah ready silakan. tapi kalau xready jangan paksa diri. bincang baik2. badan nak pakai lama. 2. pasal merancang sendiri tu buat syarat. buang luar kalau terbabas buang dalam terus amik perancang or sebelum bersama pakai kondom ke. KENA TEGAS! your body your choice. jgn fikir nak sedap nak seronok je fikir anak sama.anak masih kecik nak ada 2nd baby plus kalau lekat awak jugak yg tanggung sakit pening alahan semua. badan and rahim baru nak sembuh dan ada isi. dah ready nak ada alahan masa anak 1st masih kecik? sorry kalau ayat agak kasar tapi itu lah realiti nya. tanya diri sendiri buat keputusan bijak utk diri sendiri. mmg betul,dia tu suami jadi kita kena taat tapi kenalah bertolak ansur sebab tu lah perkahwinan. kita keluarkan bby dari bawah tu bukannya senang. TOLONG KESIAN DAN SAYANG DEKAT DIRI SENDIRI SAMA OKAY. AND TOLONG JADI ISTERI DAN IBU YANG BIJAK JUGAK. All the best and Good luck mommy ❤️