Suami nak bersama

Usia anak baru 2 bulan tpi suami da ajak bersama sy nak bagi tapi sy tkut mcm" sy pikir..takut lekat takut luka dengan luka bersalin..sy x tahu mcm mana nk bincang dgn suami untuk amik perancang sebab dia awal" da warning sy untok jgn merancang biar la merancang sendiri..tpi semlm dia pujuk jugak sy untuk bersama...berisiko tak untok hamil lagi? Tempoh subur lepas bersalin ni berapa lama?#firstmom #ingintahu #bantusharing

15 Balas

merancang sendri perlukan kerjasama suami istri.. dua2 kne alert waktu sbur.. klu jnis yg nak ikut dan je better amek perancang.. laki snang ckp sbb bkn dyirg yg mngandung branak.. last2 kte jgak

Badan kita, kita yg tahu sis, sakit semua kita yg tanggung. Syg diri sendiri sebelum syg org lain. Rancang sendiri kalau hat subuh tak sesuai. Alternatif minta suami pakai condom, double protection.

Setahu sy lepas beranak kbnykn nya subur…nk merancang sendiri tu betul ke, husb da prepare protection? Kompemkn dlu sblm bersama..

Sye pon merancang sendiri alhamdulillah ank dah setahun..bila bersama husband lepas luar je…

suh husband pkai condom & buang luar. slagi xperiod high chances tuk pregant.