Nk tanya la,normal ke sakit bila brjalan ddk dan mengiring. Sakit kat bhgian ari2 mcm ada tekanan

1 Balas

Baru lepas bersalin ke sis? Saya dulu pun mcm tu, sbb rahim kita mengecut. Kalau sis risau sgt, boleh tanya misi atau doktor masa check up anak.

18h ago

Normal sis. Ada masa2 akan rasa mcm tu. Sis teruskan bertungku. Bg selesa sikit bahagian rahim tu. Pengecutan rahim tu mengambil masa juga. Sbb rahim kita mengembang sekali dgn baby haritu semasa mengandung, skrg proses rahim kecut semula ke bentuk asal rahim.