stock susu

untuk susu yg simpan dkt freezer 2 pintu, mmg tak boleh simpan hingga 6 bulan ke ye?

6 Balas

tak boleh dear. susu yg disimpan di freezer peti ais dua pintu hanya tahan 3bulan sahaja. lebih pada tu dh expired. if awak xde deep freezer if awak ada deep freezer awak boleh transfer masok sana. tp tarikh akan kira dr tarikh awak simpan susu

byk ke sampai lama nk sinpan tuu.. if sy tak best susu frozen, susu dr chiller pun kuat dh bau.

3mo ago

bau enzyme susu tu je, lipase kalau tk tertukar.. rasa sama, bau je la..xtau nk describe bau dia macam mana🤣.. mmg ada org susu dia tak bau, ada org bau sikit.. mcm sy ada la bau sikit, tp tulah anak takmau 😅 hehe, usaha la jaga masa pam elok2 demi anak, tak perlu stok penuh peti, cukup susu pam harini utk bekal esok je, spare stocks bbrp ml dlm peti just in case stress ke penat ke yg buatkan susu drop walau dh pumping on time🤗🤗🤗 struggle kita semoga terbalas dan tercatat dlm buku amalan

Peti sejuk 2 pintu 3 bulan je. Deep freezer, ya, tahan sampai 6 bulan.

Tak sebab suhu tak sama dgn deep freezer

ya. deep freezer sahaja tahan 6 bulan.

terima kasih semua ❤️❤️