pampers NB

untuk NB pampers brand apa yang sesuai ye... any suggestion... #firstTime_mom

22 Balas

ni sis sy ada listkan hehe. dari NB-S (anak sy pakai S skrg berat 6.4kg) mamypoko ✅ senang dpt speedmart pun ada ✅ ada wetness indicator (penting pd i) ✅ murah harga marhaen ✅ boleh tahan 8j+ (kalau mlm) ❌ cutting size kecik (size S) ❌ takda leaky guard belakang berak bocor sampai belakang tak besttt petpet ✅ paling senang dpt kedai2 semua ada ✅ murah ✅ ada getah belakang ❌ takda wetness indicator ❌ cutting kecik huggies airsoft ✅ lembutttttt ✅ tahan 12j+ (pernah try experiment) ✅ saiz utk S agak besar tp sedang elok kalau berat 4-5kg (berat baby masa ni 5.5) ✅ ada wetness indicator ✅ ada getah leaky guard lurveeee 👍 ❌ harga m40 ❌ kedai2 baby & hypermarket je ada jual aiwibi ✅ nipis senang muat kemana2 bwk byk pieces pun ✅ ada wetness indicator ❌ harga tak berapa mesra b40 ❌ ada jual online sahaja ❌ cutting kecik namampossss ❌ takda getah belakang bocoq jugak kerap applecrumby ✅ nipis & lembut sesuai premium diapers ✅ ada wetness indicator ❌ mahaiiiii ❌ sizing kecik sikit utk baby 6kg ❌ ada bau taktau nak explain maybe sbb chlorine free tu yg ada kinda odd smell idk haha drypers touch ✅ design cantik ✅ nipis & lembut ✅ cutting elok muat baby 6kg ❌ takda wetness indicator ❌ bila penuh (overnight), bhgn luar berair & seluar basahhhh besuper ✅ nipis, corak cantik ✅ ada wetness indicator ❌ sbb nipis amat2 mudah bocor, tahan 3-4j sahaja ❌ tak boleh pakai overnight kena tukar 2-3x lecehhh molfix natural (hijau) ✅ saiz sesuai muat ikut berat baby ✅ ada wetness indicator ✅ nipis & corak pun not bad ✅ dah try overnight Alhamdulillah tak bocor boleh tahan 10-12j ✅ harga marhaen, byk pcs ✅ senang dpt memana kedai baby/pasaraya ada ❌ tak jumpa lg cons sbb baru pakai so far ok je so far semua diapers ni sy saja try utk baby sy. & pilihan utama sy Huggies, sy tak pakai airsoft sy ambil yg Naturemade (so far online je kot ada sbb tak pernah nampak kt kedai baby area Kedah ni). baby sy tak pernah rashes sbb sy sentiasa pakaikan vaseline for baby tiap kali tukar diapers (di celah peha/kangkang & punggung).

11mo ago

waaa tq info