Newborn 3 months

Untuk NB 3m+ ada boleh tido siang sangat sekejap ke? Paling lama ½jam. Ke sebab peralihan bulan? Tolong mummies - dah bagi penat - df sampai baby cabut nipple - bedung (kadang separuh- bah. kaki) - white noise

7 Balas

suasana bilik, baju, ok? boleh follow baby language. baby saya alani perkara yg sama masa 3 bulan, masa tu air liur mula keluar banyak dan kerap tersedak. mungkin tu salah satu dia tak masuk deep sleep.

dia biasa normal macam tu. tapi kita ibu penat sikit lah bila tido sekejap2 ini. tengok waktu bangun dia. nampak macam dah lama sangat berjaga cuba tidokan

normal sis.. anak sy mcmtu jgk.. siang hari susah nk tidur . bila masuk 4 bulan kerap tidur, time malam tidur lama 6jam kena kejut minum susu.. ☺️

normal je.. nk bergalih bulan.. atau baby xselesa.. sbb mse ank sukung saya.. kdang² lngsung xtidur siang.. kdang. mlm xbk tdur

Sama, ank sy pun mcm tido. Tp sjk dua bln dia mcmtu, sy follow dia je..sbb mlm mmg dia tido je, bgn menyusu pn pejam mata

normal.. mmang makin besar dia kurang tido mcm newborn dulu.. dia bnyk nk bermain & mula explore dunia..

.