Tanda2 perlu berbuka

Untuk ibu2 yg pernah berpuasa time pregnant, apa tanda2 yg membuatkan ibu rasa perlu berbuka? Selain pening, muntah/mual, sakit perut, pendarahan. Ada ke yg rasa baby gerak lain or mengeras? Sy sekarang 22weeks cuba usaha sebaiknya untuk puasa.

1 Balas

Alhamdulillah tahniah cuba berpuasa. itulah yg sebaiknya. mcm saya dulu sampai tahap rasa nak pitam dan mengigil. badan rasa seram sejuk. berbuka terus kalau rasa mcm tu. setakat pening/mual ok lg bagi saya sbb masih boleh buat kerja. kalau dah muntah mmg batal puasa terus 😂

1y ago

Kalau muntah tak sengaja takpe . Kalau saya bila dah mual pening auto berbuka , bukan apaa risau baby