Boleh ke baby newborn 2bulan bagi minum susu formula yang umur 2/3tahun bukan

untuk baby 2bulan berape oz susu formula ? Bukan mommy dia yg bagi susu tapi org lain maaf 🥹

13 Balas

Lerrrr….. knp yer sis? x cukup bajet ke nak beli susu utk baby? sy tanya ni kot sis ade anak lain yg umor 2/3 tahun n nak sekali harung bg susu same kat baby.…. tapi maaf sis, x blh ler centu, syarikat yg buat susu tu pun bukan main bancuh aje ingredient tu…

4mo ago

@Syaliza Dzor, da tu sis nk redo je ke? hal ksihatan anak nie tlg la tegas sikit.. perut baby x matang lg.. rsau jd pape.. tp klu awak x ksah then bia je la mil buat ape pun..

Tak boleh mama. Susu formula untuk newborn 0-12bulan sahaja boleh. Selain dari tu tak boleh ya. Sebab nanti memudaratkan baby. Untuk oz pulak ikut demand/kehendak baby dan jarak waktu minum susu. Kalau baby lelaki mungkin lebih oz dari baby perempuan.

kalau boleh bg...kenapa syarikat susu tu sdri buat kategori umur kan....emmmm......kalau terbagi tu mgkin la blh ttup mata...kalau awk sengaja bagi xbolehla mcm tu...takut ada kesan sampingan pd anak....

susu formula ikut umur dia ya sis.. ounce dia pun ade takat dia sis. 2 bulan baby kecil lagi perutnya .. nnt sis try check info kuantiti penyusuan baby yg sepatutnya . ❤️💜

Xboleh awk, susu tu dah diproses ikut umur yg sesuai. awk bagi anak 2bln susu utk 2-3th sama jg awk bagi baby awk makan bubur sebelum baby masuk 6bulan huhu

eh xblh sis beli yng tulis infant 0-12months syg susu hat yng awk tulis nuh xsme bahan dlm nuh lain dn depa buat khas ikut keperluan umur..

Sy bagi pediasure time anak2 kuning je. Sebab nak bagi anak turun kuning cepat. Tapi bila kuning dah takde, memang stop bagi terus.

Kene ikut umur dia , sbb dlm tu lain” bahan yg ditambah , risau jadi apa” dekt bby

x boleh.. guna susu formula ssuai dgn umur.. yg label 0-12 bulan...

Btw bukan sye yg bgi susu formula tk ikut umur tpi org lain 😢

4mo ago

Dia lagi seronok dpt jage cucu pertama 😿