Mengandung anak luar nikah

Hi umur sy dlm 30an sy mgdung ank luar nikah,kandungan sy dalam 12mggu,sy syg baby ni..sy tkt nk pergi klinik utk buat buku pink,malu dgn perbuatan sdri..ape harus sy buat?ape perlu sy bawa ke klinik?#pleasehelp

25 Balas

Pergi ke klinik kesihatan berdekatan...nurses sekarang tak garang lagi...now they are more understanding n supportive...yg penting terus terang n jujur dgn mereka bila pgi register nanti...they are more concern about mummy & baby's health

Lega baca komen2 kt sni smua nya positive ingin membantu and nurse2 kk tidak bertanya lebih2.. bkn sy setuju dgn apa2 cuma lega sbb bnda mcm ni boleh mengelakkan lagi kes pmbuangan bayi..

sama lha macam saye juga sye mgndung ank luar nikah nak pi klinik pun rsa takut juga tpi sama lha sapa tak syg anak kan wlu pun sbnrnya cara kita salah 😌

2y ago

sis asal mana

Tak perlu malu sis. Semua org tak lari dr buat kesilapan. better sis pergi buat buku pink utk tahu kesihatan baby. Its okay. Nurse tak marah pon. Nurse marah kalau tak bukak buku pink😅

macam mana pun ank to anugerah yg allah kasih jadi kita sbagai ibu kena jaga dan sayangi dea sepenuh hati kita 💗

kalau tk nk trse ap2 prgi klnik swstr je awak. biase la mlu org xleh ttp. awk kne thn jelah . buat tak tahu

tak perlu malu, cakap je belum berkahwin. nurse tak kan tanya lebih lebih

Kalau ada bajet g swasta senang sis.tapi jangan buang baby tu ya.saya doakan semoga urusan awak dipermudahkan

2y ago

sy nk baby ni..xsesekali buang.trima ksh bg nasihat dan pdgn

prgi je slmat kan baby tu nurse pling kuat pun membebel dia tkbleh buat ap pn pekakkan tlinga je.

Awak tinggal di mana?. Boleh contact kak eisyah toh. Tengok ig. Awak kn ada supporter.