Baby Carrier

Umur baby berapa boleh start parents guna baby carrier? Any recommended brand?

10 Balas

Baby wrap boleh pakai sejak lahir, sling ring carrier pun boleh pakai sejak lahir. Masa check baby kuning pakai sling ring sebab lebih senang nak pasang & bukak banding dgn baby wrap, cuma lama sikit nak biasakan diri utk pakai banding dengan carrier biasa yang main clip kat belakang tu. Carrier biasa yg main clip kalau x silap 1M atau 3M and above baru boleh

Saya guna the Boba Air A bit pricey but puas hati Guna since baby sampai anak umur 4thn Saya tak suka stroller Saya jenis lasak Suka carrier Senang nak bergerak sana sini Anak nak tidur pon senang lena… Berbaloi beli mahal tapi guna selalu

Blh tgok kat shopee..sy cari yg ikut umur baby.n sy akn chat personal dgn seller umur&brt baby sesuai ke x guna baby carrier yg dia jual☺️

sebulan lagi dah boleh guna. cari yang bukan jenis hip seat. hip seat 6 bulan ke atas baru boleh guna sebab baby dah boleh duduk sendiri

ps hbs pntg dh stat guna carrier.. sy pkai yg cuddle me.. Dr nb smpai bby 25kg boleh pkai

dari first month dah pakai buat kerja rumah. saya pakai jenis wrap carrier.

Ergobaby. Boleh cari dkt carousell utk beli yg preloved

checkup kuning baby sy dah pakai carrier. bbrp weeks

Sy guna joie . Baby sy 3bulan dh pakai

sebulan dh blh dh