My first born

My two little angles ❤️ born on 31/08/2019 girl 2kg boy 2.4kg.

My first born
115 Balas

tahniah puan, alhamdulillah saya pun tengah preg twin dcda 17 weeks, risau jugak sebab masih muda 😅 saya dgn pasangan mmg takde langsung keturunan kembar, alhamdulillah rezeki.

4y ago

Tahniah jugak puan. Saya pun masih muda. Lagi senang nak jaga kandungan. Hehehe

Tahniah sis..sy pn tgh pregnant 6bln + twins jgk..insya allah boy+girl jgk.. nak tanya pengalaman ni..hehe..sis bersalin normal ke? 2 kali teran la kiranya ye?

4y ago

Mmg pn ubat tahan sakit tu nak tdo je kejenya..pastu muntah2 sbb efek ubat kan.tu pengalaman ms sy anak 1st jgk.sbb x biasa sakit beranak lg kan masa tu..hahaha..ni insyallah tgu anak yg ke 4&5 plk ni. Mujur jgk ttdo kan utk anak 2nd tu..ada la masa nak gain energy blk.tp lama jgk selang masa tu kan..doc & nurse x ckp apa2 ke ms ttdo tu? Kot2 dia kejutkan srh bangun teran ke..

Congratsss !! Saya pon tgh pregnant twin tapi belum tahu gender lagi .. due on june 2020 .. hopefully sepasang jugak .. week ke berapa dapat tahu gender ye?

4y ago

Okay, tq so much...🥰

saya pun bakal melahirkan kembar tapi kedua-duanya lelaki . insyaAllah due date on May . doakan saya sebab ini kelahiran pertama ❤ sis lahir secara normal eh ?

4y ago

Ye. Saya beranak normal.

Subhanallah.. anugerah x terhingga dr Allah. Smoga jd anak soleh syg..❤️❤️ doakan sy dpt melahirkan anak sy dgn sihat n slmt hujg thn ni..

4y ago

Laa.. Ya Allah.. perasan plak date atas td😅😅 aah bru nmpk gmbr diorg.. alahai comelnya 😍😍😍❤️

wahh cutenyeee..hehe..sis mcda ke mcma? mcm mna smua ok x throughout pregnancy? bley bg tips x..sy pregnant twin jgk..mcda..

4y ago

Saya dcda. For first pregnancy saya rasa okay la. Tak teruk sangat saya rasa. Saya boleh g travel. Dapat g class walaupun perut dah boyot. Masa preggy saya amal makan madu kurma n kacang badam setiap kali breakfast. Lepastu malam saya minum susu kambing yang khas untuk ibu pregnant. Tu je saya amal everyday untuk tenaga n baby.

Jeles nye....nak jugak baby twins..tapi x kan la dapat...xde keturunan pun ke dua2 belah pihak...hihihi

Wah... baby twins sepasang... baby merdeka... Alhamdullilah... tahniah.. moga membesar dgn sihat jd ank soleh solehah...

Hye sis.. Tahniah dpt twin.. Sy preg twin dcda.. Nk mintak share pengalaman n amalan sis ms preg blh x

4y ago

Kalau pemakanan. Bangun je tido terus makan madu. Breakfast mesti ada kurma 5 bigik, kacang badam 5 bijik, kismis 21 bigik. Lepastu breakfast macam biasa. Kalau susu. Sy minum susu momma pregolact. Alhamdulillah takde masalah terus masa pregnant. Masa melahirkan pun takde masalah. Tapi penat sikit sebab kena teran 2 kali 😂

Wah tahniah ! Bestnya dapat sepasang. Awak amalkan apa masa mengandung? Katanya pemakanan pun main peranan

4y ago

Makan kurma n minun susu kambing yang khas untuk pregnant tu je. Lepas tu kacang badam. Saya amal setiap pgi