Sekarang usia kandungan saya 39 minggu

Tumpang tanya,kalau rasa perut tu sakit smpai ke pi pinggang bh pastu sakit nya tu sekejap hilang,sekejap datang kemungkinan itu tanda bersalin ka???sbab rasa macam tu kejap hilang kejap datang.tapi xda pula keluar tanda lain seperti keluar lendir bercampur darah.dan xda air ketuban pecahpun .sakit ni sy rasa start pukul 12 pm smalam smpaila jam 6:12 ptang skrang.

4 Balas

klu dh start sakit tu 10mnt sekali n semakin kerap, better terus pergi hospital sbb tu Salah 1 tanda nk bersalin...setiap ibu x sama tanda2 yg dpt...semoga dipermudahkn

nk beranak dh tu kak.. pergi Jelah hospital sb dh 9 bulan.. Lain org lain cara contraction dia.. Baik pergi mana tahu boleh beranak dh

insha'Allah tak lama dh Tu nk keluar.. ikut orang juga sis, apa2pun semoga urusan sis dipermudahkan.. amin

kalau jarak dh dekat2 better sis ke hospital terus