Urine Test Ada Protein 😭

Tumpang tanya, saya sekarang mengandung anak pertama dah masuk 32 minggu. Bacaan urine asyik tak cantik, asyik ada protein. Saya kena ulang alik ke klinik kesihatan seminggu untuk monitor bp dengan urine. Last time dua minggu berturut kena ulang alik. Macam mana nak bagi bacaan tu cantik ? Any advises from experienced mom ? #pregnancy #advicepls #First_time_mom

Urine Test Ada Protein 😭
26 Balas

Pagi sebelum gi klinik tu minum air masak. Jgn minum minuman bergula langsung. Mkn pun elakkan dulu. Masa kencing utk test urin tu first kencing sikit dan cuci vagina bersih2 kemudian baru kencing dalam bekas agak2 dh cukup utk test. Then, air kencing yg last tu tak payah masuk dlm bekas. Kencing mcm biasa. Maksudnya guna urin pertengahan sebagai sample. Habis test urin tu baru mkn.