#First Baby. Saya Sedang Belajar Benda Baru.

Hi. Tumpang tanya, saya berkerja. Selalu mc kerana muntah2 dan perut selalu masuk angin. Kadang2 sampai takboleh nak bangun. Sebelum pregnant, saya memang sudah ada gastric, bila pregnant, gastric semakin terus. Badan pun selalu letih. Perut pun selalu lapar hehe. Kerap juga sendawa kerana perut masuk angin. Normal ke macam ni? Ada tak ibu ibu mengalami macam saya? Apa tips untuk kekal bertenaga ye? Terima kasih :) ohh ye. Saya baru 10 week.

2 Balas

Same je macam sy 🤭. Smpai bangun pagi mandi semua pastu kene terus makan. Takut perut masuk angin. Sy da la susah nk keluarkan angin. Umpama angin tersumbat nak keluar 😅. Suami yg byk membantu urut keluarkan angin. Hehe. Cume sy xboleh minum susu dan minum jus buah2an. Xtau kenape sbb sy rase kalau minum nnt perut sy pedih. Mcm nak kene gastrik. Jadi sy minum milo sejuk je. 😅

Sama mcm sy sblm pregnant ada gastrik and pedih ulu hati. Pregnant mkin trun. Badan sentiasa angin. Kdg kala asyik buang angin je. Badan sy pun lesu je. Bezanya sy x lapar. Hilang selera mkn. Loya mual sgt truk. Berat badan pun turun. Kalau gastrik or angin truk sgt sy mkn ubat beli di farmasi sgt membantu. And sy bykkn minum susu.