Tambah berat badan

Tumpang tanya pda mommy yg ad pengalamn..sy skrg 11w2d dan sy jenis berat bdn sush nak naik dri zamn sklh menengah lagi..maintain je 38kg..berat sy mse buka buku pink 39.1kg dan skrg 39.5 mcm tu dan mybe akn turun smula klau sy mkn sikit shja..mood mkn sy still sama mcm sblm kwin lagi..bak kata org je is tangki perut kecik😂jadi bolh x suggestkan ap2 mknn untuk nk tmbhkn berat bdn..kdg2 stress jugak fikir sbb bila cite dkt org lain,diorg mcm suh paksa mkn bnyk2 sdgkn sy thu diri sy jenis xbolh mkn bnyk2..sy bolh mkn 2 atau 3pinggan je dlm kuantiti nsi tu 2senduk je.hrp ad yg sudi suggestkan😊

1 Balas

try makan minum yg manis². tp kalau ada gdm elakkan ya. kalau sy ni jenis yg makan je berat naik. tp bila sangkut gdm,sy cut gula dan kurangkan karbo dlm diet, berat badan turun sampai bersalin