Sy sda 37weeks 1hri..dah selalu mengeras,sakit² pinggang,ulang alik p tnds,tu dah nk bslin ke?

Tu normal ke?

6 Balas

Same here! 37w1d today. Perut selalu mengeras, sakit pinggang, kerap tidur, braxton hicks, no mucus plug, and tanda bersalin lain semua tiada. So buat exercise yg dr suruh ja iaitu squat, duduk atas gym ball and etc utk bantu engage kepala baby. Exercise tu kena tanya dr duluan ya baru buat. hehe goodluck mommy!

Tanda tu dah dekat2 nk bersalin.. maybe baby dh engaged laluan.. bersedia bila2 masa ja sis.. tgu air ketuban pecah nt blh cek jln..

sama sis sya jgk rasa mcm tu ni...rasa nya belum lg tu,kalau rasa contraction kerap kluar lendir darah boleh dah gi spital

Sma sy. Baby kerap mengeras, rasa senggugut tu ad dh😅. Contraction palsu kot

kalau rasa abnormal terus ke hospital awak. utk doctor check ctg dgn bukaan

samala.. dr kata kontration palsu..