Ttc for pcos

Hi ttcias/mommies, boleh x share cara nak lekat kalau ada pcos yg mild (xda tanda fizikal, x gemuk, x berbulu dan bmi okay). Saya pernah gugur 2 tahun lepas tp sampai skrg x lekat2 lg 😞

8 Balas

hye i ada pcos, dh consult dgn doc, doc ckp chances to get pregnant kurang sbb i jrg period (so jrg ovulation) n i pernah gugur juga. tp i amalkn gaya hidup sihat je, tiap minggu i exercise, cut air manis, byk mkn sayur n buah. n i sapu essentials oil utk balancekn hormon. alhamdulillah skg cek baru preggy. n i pun bmi normal, cuma i mmg struggle tkmkn junk food, InshaAllah. i tk ambil ubat apa2

hi..sy pcos.. pengalaman sy sndri lh ye..awk kne prgi kk, mntk refer pakar.. nnti jumpe pakar, dia mntk wat ujian kesuburan..sy yg problem sbb hormon tingtong . then pakar bg pelbgai jenis ubat.. sy prnh gugur dh 1y6m then baru lekat yg ni .. sy ada pcos sejak gugur dulu..

Hi.. saya pun ada pcos tapi Alhamdulillah dah dikurniakan cahaya mata lepas 3 tahun ttc.. tips saya lepas dah diagnos tu cut sugary drinks, makan buah2, cut dairy. Ikhtiar sekali pergi berurut dgn bidan, pastu saya ada minum efferty jarang2. InsyaAllah doa banyak2 ya

cri tiktok nama rumah urutan Mekyah Alhamdulillah rmai yg ade pcos brjaya hamil dgn urutan & jus zuriat beliau..trmasuk saya..klu sis nk try ikhtiar bole la sis cuba

awak dan suami dah check kesuburan ke dkt klinik o&g? doctor akan check telur awak matang x? sperm suami okay x? kalau belom pergi buat dulu

period on time x? ada check kesuburan suami isteri?

sis pernah makan GLA Shaklee tak ?

da try track gne opk?