Boleh ke minum susu selain dari susu ibu mengandung??

Try beli enfamama tapi tak boleh nak telan. Boleh ke minum susu good day or dutch lady or selain dari susu ibu mengandung?#firstbaby #pregnancy #ingintahu

23 Balas

boleh je mnum susu lain. saya dlu kena gdm time mengandung. tnye ngn doktor. doktor x saranan mnum susu ibu hamil. sbb kndungan gula tggi. dan soh mnum susu selain susu ibu hamil. sbb klw x da gdm boleh je susu ibu hamil tu.

Klu tnya nurse. Boleh. Aslkn mngndungi calcium susu lembu. Mcm sye sblum nih minum anmum tpi mnisssssss sgt. Jdi dctr suh tkar sbb gdm. Smpi skrg da 39 week minum susu farm fresh.. alhamdulillah ok

2y ago

Mne2 pun boleh. Sye ambil yg cokelat punya flavor. Klu nk minum yg susu kurma pun boleh

sy minum dutch lady low fat je dr th pregnant 6w smp skrg 37w. minum susu ibu hamil yg dpt sample je.😅stkat ni semua ok. hb ok , xde kncing manis, bp ok berat ok tp kn jaga sikit

banyak lagi susu preg yg lain dear, you try dapatkan test pack tu. rasanya boleh je susu biasa tu, tapi if ragu2, you try call kkia tanya, biasanya i macamtu jugak😆

Kl tanya nurse mmg dorg srh avoid minum susu mengandung sbb berat cpt naik n blh bt gdm. Minum susu biasa pon ok. Kl ada lebih budget blh try wildan atau rizqi

Saya first pregnancy sekarang. Saya minum susujuna je dah dua box 😄 Alhamdulillah semuanya okey. Hb okey, minum air gula pun okey.

Sy minum anlene kotak yg less sugar. so far okay, tak sangkut GDM. kandungan calcium pun tinggi. 500gm dlm sekotak kecil.

boleh jer,sy tk mnm susu pregnant ttp mnm susu maeez sbb dia susu kambing,pastu selang dengan meal replacement

Boleh jee. Saya dari anak first sekarang nak masuk 2 dah. Minum susu kotak tu ajee

Saya ada gdm on diet, minum susu HL tu, ok je. Loya bila minum susu tepung.