minum air kelapa

Trimester kedua boleh kh minum air kelapa

2 Balas

ibu mertua saya ckp.. Lg elok minum air kelapa bila dah masuk trimester yg kedua.. Air kelapa elok untuk kurang risiko baby terkena kuning lepas bersalin nanti.. Jangan minum air kelapa tua.. Minum kelapa yg muda.. So far, ini je yg mampu sy kongsi.. Sbb kakak ipar sy pun amalkan minum air kelapa masa mengandung.. Alhamdulillah, baby lahir tanpa ada sebarang sakit kuning pd baby.. Sekadar membantu.. Mohon maaf dr saya :)

5y ago

Ok maksih ya sis ...

seeloknya masa nak dekat² bersalin sis. mak sy minum air kelapa masa baby dlm kandungan 8 bulan terus brsalin sis 😅

5y ago

Owh bgtu kh ok maksih ya sis