Hi ibu ibu

Trimester 3,kandungan 31week lbh da...makin ari makin bodo sy rasa ni...makin lembab Bab makan ubt bole2 antara sy lupa makan @makan terlalu dekat masa spt jam 2pm makan tba2 jam4 mkn lg..siapa ibu2 MCM sy..kuat lupa da..lembab sangat

5 Balas

haha sama juga sy... mengidam buah rambutan... ajak cik somi pegi gerai buah.... dah beli dah rambutan dgn jambu batu.... sampai rumah nak mkn sngt dah rambutan ni... tgk² ada jambu batu😂 nak nangis rasa boleh plk tertinggal... mengamuk dgn suami g kedai tu balik... pegi ambik.... pegi tu kedai dah tutup... adoii... esok hari tu... pagi lagi dah gerak cik somi pegi ambik rambutan..... aduii kena gelak kat cik somi😂🤣

sy yg bru 16weeks ni pun dh rasa mcm org khayal ja.. bab ubt mmg lupa btoi pdahai dh kunci alarm.. tutup alarm tu pas tu leh wat dek xp mkan ubt, hri2 camtu.. smpaikan dh x konsisten dh time mkan ubt tu🤦‍♀️

bukan lembap,tapi pelupa..ibu mengandung mmg selalu mcm tu..amalkan minum susu masa pregnant..kalau da tahap dewa pelupa tu,boleh buat reminder kat hp utk setiap aktiviti yg nk dilakukan tiap hari..

normal sis..sy punye pengalaman g kedai..masuk kedai blh lupe kereta n parking kt mane..suami sy duk dlm kete gelakkan sy..dah sy kehulu kehilir cr kereta..padahal dpn mate sy je..

NORMAL mungkin di sebabkan perubahan hormon 😅 Macam saya, untuk elakkan saya terlupa, saya dah set alarm as reminder. Even minum susu sblm tidur pun saya set alarm 😬