Hi ibu2, sy baru 19 minggu nak tanya normal ke perut tak besar mana pun just nampak buncit sikit

Tp perut dah start rasa berat , sakit sikit serta sakit pinggang ..adakah sy patut risau?#SeriusTanya #ingintahu #firstmom

10 Balas

Saya 8 bulan baru la nmpk perut ni membuncit kalau keluar rumah la. Dlm rumah padahal nmpk je perut besar. Tp bby sy mmg lahir kecik. 2.1 kg. Sy GDM dc, Tp Alhamdulillah bby ibu sihat je.

First preg, 7 bulan baru nampak perut sy.. Tapi baby lahir besar juga.. 3.5kg.. Asalkan setiap kali checkup, doktor kata baby dan mommy ok.. insyaAllah.. semuanya baik2 sahaja..

Actually normal sis. As long as setiap kali checkup tu okay xde masalah. Setiap badan mommies x sama, just enjoy je the pregnancy ni ye ☺️

Awal lagi 19 minggu sy 32 minggu baru nampak tu pun still kecik. Kalau check up dr cakap takde issue so tak perlu risau ya

bg sy x kesah kecil ke besar perut asalkn bby siht dn mama nya sihat tu da cukup da

Normal je aslkan baby sihat dlm perut..sy nk dkt due baru nampak perut

Saya dah 30 minggu baru perut naik. Itu pun macam baru 5 bulan pregnant.

normal jak. kena2 lagi Sy berbdn kecil

Normal

ok je