Sakit pinggang

Tolongggggglah share tips yang berkesan nak kurangkan or hilangkan sakit pinggang ni haaa. Tak expect langsung dari awal trimester sampai ke sekarang 12 minggu sakit mencucuk2. Nak solat nak buat kerja rumah semua susahhhh. Makan pun tak tahan duduk lama. Last2 makan baring 😭😭😭😭 urut pun tak lut . Rasa macam sakit tu datang dari dalam tulang

8 Balas

sama la kita..sakit sgt pinggang .nk tdo pun kjp2 trbgun,kena ubah pulak tido mengiring ke kiri,kanan.tukar2..sy beli coolfever yg pillow tu..sejukkan dlm freezer,malam nk tido sy letak di pinggang,lapik kain batik haa..sapu aromatherapy yg sejuk tu di sluruh blkg bdn..kurg la sikit..emm

sama lah..tapi sekarang kurang dah sikit sakit sebab time tido saya letak bantal dekat belakang badan dan saya letak bantal peluk dekat perut...kalau time duduk dekat kerusi cuma awak letak bantak dekat pinggang atau bawah bontot bagi selesa sikit...

https://youtu.be/5wgVtVaSwXA masa 8 minggu hari tu sy pon asyik dakit belakang sampai x boleh jalan. lepas buat exercise ikut video ni. insyallah nampak perkembangan dalam 2 hari. belakang dah x sakit sampai skrg alhamdullilah. cuba try

Sy masa pregnancy kedua pun macamtu. Sy kurus dan baby pulak besar so dia memerlukan lebih ruang dekat dalam. So otot2 kita meregang tu yg jd sakit. Sy paki koyok tampal dekat tulang belakang bg lega sikit. Nak hilangkan mmg takboleh

Sama..sedang mengalami sakit pinggang sebelah kanan yg teramat sangat..sakitnya x boleh dibawa bincang.. dh 3 hari sakit x hilang2😭

dh cuba x pakai pregnancy belt? cuba cari dkt kedai2 baby ada jual..nnt dia tolg support perut so rs selesa sikit dkt pinggang

sabar je laa sis...sy pom MCM tu jgk,xblh buat apa Klau mengandung mmg sakit satu badan..

Boleh try buat bowen therapy, selamat untuk yang tengah pregnant.