Dalam pantang boleh kh mkn ketam?

3 Balas

hye sis. ketam mmg bnyak khasiat. tpi seeloknya pantang dlu untuk 2 bulan pertama. mmg ikut term medik, tkdemasaalah tpi sesetengah ibu yg bru lepas bersalin ada alami perubahan hormon sampai alergik dengan bnyak benda yg tk pernah alergik sebelum ni. awal2 seboleh ya elak. tpi dh 2bln mcm tu, nk try2 sikit2 untuk tngok alergik ke tk tu tkpe dh. knapa sy ckp 2 bln, tunggu luka baik dlu laa sis. kalau luka tk baik dh makan, hazab uiii. dh merasa dh skali dlu. 😂😂😂😂 tk sanggup.

Dorang ckp baik elakkan seafood mase pantang sbb klau ade luka tkut gatal dan bernanah sukar nak sembuh. Sbb ade orang dorang allergik to xperasan atau xtahu sbb hormon berubah lepas pregnant.

takut gatal huhu