Dah 2 bulan tak period. Last year makan ubat turun darah, now jadi balik 😭 dah jaga makan hdp sihat

Tolong share tips kasi period lancar😣 2 tahun takde anak, susah la macamni kalau period tak teratur #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

14 Balas

Pergi klinik utk buat check up sis. Sy pun period tak teratur,,pernah 2-3 bulan xda. Pergi klinik cek + makan ubat. Sabar, tawakal jgn stress. 1 lagi jgn terlampau fikir pasal anak,,enjoy dlu, ingat dugaan kita hadap ni tak sebesar dugaan yg masih menanti lebih 10 thn ++. Kalau mereka boleh sabar,kita pun mesti boleh. Sy pun 2 thn menunggu, alhamdulillah Allah bg rezeki skrg pregnant. Saya doakan menjelang bulan ramadhan ni Allah angkat doa para isteri yg menanti rezeki anak. Semoga cepat Allah hadirkan malaikat kecil buat semua. Amin ya rabbal'alamin.

Jangan stress dan terlalu fikirkan bnda tu, just enjoy dgn life.. Try kurangkan berat sikit, kot menjadi.. X semestinya bila period x teratur x boleh mengandung, ada orang setahun sekali period kdg 2 tahun sekali or 2x period.. Kdg xde langsung, pun tetap subur.. Cam ipar kakak sy, then ramai je anak.. Cuma kdg x di tahu rupanya mengandung dah beberapa bln.. Rezeki dia.. Cuba suh husband try supplement brand himalaya spemen tu.. Semoga sis dan pasangan ada rezeki, Aamiin

Hi sis , saya selalu jd mcm sis . Ada masa period saya non stop sebulan ada masa period x dtg langsung berbulan bulan . Apa yg saya buat , sbkan saya ada masalah tu then saya ttc 6 tahun , saya pergi checkup kt hospital selama 3 tahun sb nk betulkan period, turun kn berat badan , saya juga ada pcos , lps tu dh okay period saya , saya buat iui , Alhamdulillah skg dh 7 month pregnant

Hi. I pernah jugak jadi macam ni. Setengah tahun tak period. Lepastu dr bagi ubat turun darah pun turun time tu je lepastu jadi balik tak teratur. Jumpa Dr lain dia suggest makan pil perancang yasmin untuk 3 bulan. Tapi i makan sebulan lebih je. Then terus okay period dah teratur sebelum kahwin. Nikah lepas period, honeymoon time subur. Alhamdulillah terus lekat bunting pelamin.

Jangan stress sis. Tak elok untuk kesihatan. sepanjang 2 tahun ttc pernah buat checkup tak dgn mana2 Dr utk tgk apa masalah. last period awk bila? Period tak teratur tak semestinya xle nk preggy. yg penting kita kena tahu bila waktu subur kita.

2y ago

betul sis.

sis tk semestinya tk lancar period tk boleh preggy sy prnah stahun tk dtng period tpi preggy jgk klau putaran haid awak memang mcm tu tk prlu risau tk period sis cuma kena tahu waktu sbur sis je bila

insyallah klu dh rezeki , mesti ada.. sy tgu 9 tahun bru dpt sorang. period mmg x teratur , kdg2 setahun 3 4 kali ja... chill sis.. jgn stress..

jangan stress,tidur ckup.. Sye dulu ada pcos..makan ubat hormon semua.. period pun tak teratur.. sekarang Alhamdulillah

2y ago

aah jumpa doc.. ckp period X teratur.. nnty doc scan.. baru Thu ape punca.. Sye ade cyst dengan fibroid

Hope sis Boleh gi check up dgn specialist . Byk Kan senaman, try to relax don’t byk stress yaaaaa

better pergi buat fully medical checkup..mg dpmudahkan segalanya .aamiin