Sy tk dtang haid sbulan sy cek upt positif , jd sy nk thu brapa agak2 usia kndungan sy yer

Tolong bg pendapat #ankkedua

5 Balas

saya sebulan jgk tak period,beberapa hari lps cek dabel line samar2 then cukop 30hari pg klua spotting so tkejut saya trus ke.klinik dsana cek.upt lg negative dan dktr scan..tiada apa2 mgkn period saya lmbt...tkde.reski lg

Kalau ibu missed first period, means ibu pregnant 1 bulan, if missed 2nd month period too then 2 bulan pregnant. Exact date, kira dari hari pertama last period.

Kira hari first last period, but kadang2 implementation tu lewat so awak agak2 dari tarikh first last period awak

Kira dari hari first last period ..

ok tq