macam mana cara menjaga baby terkena covid waktu kena admit hospital ? bby sya ada mslh kurg brt bdn

tolong berikan pendapat #firstmom #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

baby usia berapa bulan tu? parents jaga SOP. kerapkan myusu anak dan pantau suhu anak. klu anak demam, jgn bedung. lap2 badan anak sehingga suhu bdn dia turun.

Asing kan bayi dan diri dgn orang lain. Ibu ayah Pakai mask. Kerap basuh tangan. Kerapkan menyusu anak. Pantau suhu anak. Pengudaraan yg baik.